İnşaat Manşet

Motorplus’ın İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects, uluslararası araç satışı yapan Motorplus’ın İstanbul Maslak’taki ofisini tasarladı. Motoplus, çevresiyle uyumu bozmadan fark yaratan bir mekan olarak kurgulandı ve hayata geçirildi.

Uluslararası araç satışı yapan bir tedarik firması olan Motorplus’ın İstanbul Maslak’taki ofisi birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects tarafından tasarlandı.

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects, Maslak Oto Sanayi 2.Kısım’da bulunan asma katlı standart tip atölye yapısını dönüştürürken sıra düzende planlanmış diğer atölyeler arasında cephesiyle sırıtmadan farkını ortaya koyan bir yapı tasarlamayı hedefledi.

Tasarımda daha önceden araç servisi olarak kullanılan alana lounge, yönetici odası, operasyon ve dış ticaret bölümleriyle birlikte, mutfak ve tuvalet alanlarını da içinde barındıran mekanlar kurgulandı. Yapı incelendiğinde eğimli beton plak çatısının üzerine ikinci bir trapez çatı yapıldığı ve aralarında 50 santimetrelik boşluk olduğu fark edildi. Yapının komşularla uyumu bozulmayacak şekilde alttaki beton plak kırılarak yüksekliği artırıldı ve bu sayede asma kat uzatılarak tam kata dönüştürüldü. Çatı tadilatı sırasında açılan ışıklıklarla ise aydınlık ve ferah bir atmosfer elde edildi. Giriş katına, önündeki terası da kullanabilen sürme doğramalı lounge bölümü yerleştirilmiş ve arkasına misafir ve personel tuvaletleri ile mutfak alanından oluşan ıslak hacimler yerleştirilerek ön cepheden operasyonel ofis alanı gizlendi. Az pencereye sahip olan bu alanda barissol tavan ve ayna kullanılarak geniş, aydınlık bir etki elde edildi. Üst katta planlanan karsısındaki askeri alanın yeşil peyzajına bakan yönetici odası, tamamen açılan pencereleri ve çatı fenerleriyle aydınlık ve panoramik prestijli bir atmosfer haline geldi. Duvar kaplamasının arkasına gizlenmiş tuvalet ve şöminesiyle konforu artırıldı.

Yine üst katta konumlanan altı kişinin çalışabileceği dış ticaret bölümü yüksek tavanlı ve aydınlık ortamıyla keyifli bir çalışma mekanı haline geldi. Çevredeki diğer atölyelerin gürültülerinden etkilenmemek için duvarlarda ses emici keçe ve izolasyon sıvaları, zeminlerde ise izolasyonlu şaplar kullanıldı. Sıra düzende planlanmış atölyeler arasında kalan yapı, cephesiyle komşuları arasında sırıtmadan tasarımıyla farkını göstermeyi başardı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ